Onze geschiedenis

Geesje
michel

Samen meer dan 90 jaar ervaring!

Geesje Saeijs

1975

Geesje is op 23 juli 1975 geboren in Heinkenszand. De jongste van vier kinderen. Speelde liever met auto’s dan met poppen en was het liefst de hele dag buiten. Op het land of op het water, dat maakte niet uit, als er maar veel ruimte en natuur was.

1975-1994

Jeugd in Zeeland, Den Haag en weer Zeeland. Zeilen, strandwacht. Vaak op of in het water te vinden.

1994 – 2000

Studententijd Bestuurskunde in Leiden, voorzitter Erasmus Student Network, internationaal programma Politieke Psychologie in Kopenhagen (1997), student assistent prof Bernard Steunenberg (1999) en Leiden University Honours Class, 2000: Doctoraal Bestuurskunde

En een heleboel feestjes.

2000-2007

De rampjaren. Niet letterlijk, maar wel in het werk. Onderzoeker-adviseur voor het COT. Volendam, MKZ-crisis, nasleep 9/11, incidenten op het spoor, waterveiligheid. Veel gezien, onderzocht, geschreven en geleerd. Wat gebeurt er met mensen en organisaties onder zulke extreme omstandigheden?

2007-2011

In juni 2007 ZZP’er geworden. Eerst onder de naam Saeijs Consultancy, maar al snel werd dat B-inspired. Intensief gewerkt voor ProRail (o.a. Veiligheid Verbeterprogramma, 24/safety veiligheidscultuur, milieu-compliance, trainen incident-onderzoekers, crisismanagement) en diverse andere opdrachtgevers.

Ook veel aandacht voor persoonlijke en veranderkundige ontwikkeling (niet in de laatste plaats van mezelf). Diverse opleidingen/trainingen gevolgd op het gebied van coaching, NLP, waarderend interveniëren, procesbegeleiding.

2011-2021

De afgelopen tien jaar ligt de focus vooral op leiderschapsontwikkeling, verandervraagstukken, teambegeleiding en individuele coaching. Dit heb ik mogen doen bij onder andere: de Hogeschool Rotterdam, Alliander en de Gemeente Amsterdam (AWA).

Michel Jungschläger

1976

Michel is op 28 juni 1976 geboren in Den Haag en groeide daar op met een oudere zus. Vanaf het moment dat hij kon lopen deed hij niets liever dan tegen een bal schoppen.

1976-1993

Jeugd in Den Haag. Vaak te vinden op het strand en in de duinen en altijd en overal als het kon aan het voetballen.

1993 – 2002

Studietijd in Den Haag en Rijswijk. Gestart op de St. Paulus LTS Elektrotechniek (afgerond 1993) via de Haagland MTS Elektrotechniek (afgerond 1997) naar de TH Rijswijk Technische bedrijfskunde met afstudeervariant Verbeter-/verandermanagement en zorgsystemen (afgerond 2002)

2002 – 2006

Eerste baan bij Kiwa als Certificatiedeskundige en Lead Auditor. Naast het door het hele land uitvoeren van audits (ISO 9001, ISO 14001, VCA */** en OHSAS tevens als Certificatiedeskundige voor Ministerie van VROM en SZW verschillende (persoons) certificatieschema’s ontwikkelt, waaronder Vuurwerkdeskundige (n.a.v. de vuurwerkramp) en Stralingsdeskundige en voor de NCTB de beoordelingsrichtlijn Bekende Luchtvracht afzenders.

2004

Afronding opleiding tot Veiligheidskundige

2006 – 2016

Aan de slag bij Movares. Eerst als Teammanager van het V&G team en later als Manager KVM “echt” mogen ervaren wat er nodig is om veiligheidsbewustzijn te vergroten. Met dank aan 24 fantastische collega’s in de afdeling (zijn gestart met 3) en opdrachtgevers zoals ProRail, Rijkswaterstaat, TenneT en verschillende Gemeentelijke Vervoersbedrijven en aannemers als Dura Vermeer, Heijmans, BAM en Volker Rail,  zelf mogen ervaren wat er als opdrachtgever en als opdrachtnemer in projecten nodig is om Veiligheid VANZELFSPREKEND onderdeel te laten worden van de  ketensamenwerking.

tot 2012

Intensief gevoetbald (top) amateurniveau bij Quick Den Haag en UVS Leiden

2016 – 2021

Overstap naar Alliander. De eerste 2,5 jaar als Manager in het directieteam van Liandon/Qirion focus op het professionaliseren van de afdeling HSEQ, veiligheid in het dagelijks werken van alle Qirion collega’s en de transitie van Liandon naar Qirion (Tevreden klanten, trotse medewerkers en financieel gezond /productiviteit omhoog).  Na succesvolle afronding binnen Qirion is de focus op heel Alliander gegaan: transitie naar 1Alliander Veiligheid- en Milieu afdeling (integratie van de verschillende bedrijfsonderdelen afdelingen van Liander, Qirion en Infostroom) en vormgeving van de 1Alliander veiligheidscultuur.

Werk Vanzelf

2017

7-02-2017: de eerste ontmoeting Geesje en Michel op een conferentie. De start van een VANZELFSPREKENDE samenwerking, die ons al op heel wat plekken bracht!

2017-2020

De eerste projecten samen! Bij de afdeling Veiligheid van Liandon en daarna de transitie van Liandon naar Qirion: Michel als manager bij Alliander en Geesje als veranderkundig begeleider/trainer. Een prachtige, leerzame tijd en een samenwerking die ALS VANZELF ging. Dat smaakte naar meer.

In 2018 werd het idee van VANZELFSPREKEND VERANDEREN geboren en begonnen we onze ervaringen op te schrijven. Vaak in de vorm van korte tegelwijsheden.

Rond de kerst van 2020 begon het bij ondernemerschap ook bij Michel te kriebelen.

26 maart 2021

Michel en Geesje besluiten samen te gaan werken onder de naam WERK VANZELF.

2021

4 mei: eerste opdracht samen bij de RET naar aanleiding van het incident met de doorgeschoten metro op station De Akkers.

2021

5 mei: KVK inschrijving WERK VANZELF.

2021

1 november WERK VANZELF website gaat live!

2022

27 januari: Omdat wij met WERK VANZELF mensen en organisaties graag helpen om weer in beweging te komen als iets is vastgelopen (een project, samenwerking of jij zelf) hebben wij een hulpmiddel gemaakt: de verandertegels. 

Een inspirerend, makkelijk toepasbaar én leuk instrument om het goede gesprek te voeren over wat er nodig is om te veranderen en om daar ook direct op in actie te komen. 

5 mei 2022

1 jaar WERK VANZELF! Klik hier voor een terugblik.

Van 2022 naar 2023

2023 is alweer goed onderweg met leuke, nieuwe projecten! Toch willen we nog even stilstaan bij 2022. 2022 was namelijk het eerste volledige kalenderjaar van Werk Vanzelf. En dat vraagt natuurlijk om een korte terugblik.